El PSOE supera per 1,4 el PP en el darrer sondeig del CIS

El bloc d'esquerres, cinc punts per sobre del de la dreta en l'enquesta, feta just abans de la campanya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al plató del cara a cara a Atresmedia (ACN)

El baròmetre del CIS corresponent al mes de juliol situa el PSOE com a primera força de les eleccions generals del 23-J amb una estimació de vot del 31% 1,4 punts més que el PP, que es quedaria amb el 29,6% de les paperetes. Sumar es mantindria com a tercera força amb el 15,5% dels vots, mentre que Vox continuaria sent la quarta amb l’11,7%.

Així doncs, el bloc d’esquerres s’imposaria per cinc punts al de les dretes, segons aquesta enquesta, feta entre els dies 30 de juny i 5 de juliol, just abans de l’inici de la campanya electoral, per la qual cosa no reflecteix cap possible efecte del debat electoral entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo.

ERC seria la cinquena formació amb més vots a Espanya, amb un 1,7%, i Junts la vuitena, amb l’1,1%. La CUP obtindria el 0,6% dels vots. Al País Basc, Bildu s’imposaria al PNB per un estret marge -l’1,2% a l’1,1%-, segons el baròmetre.

L’anterior sondeig preelectoral, del passat dia 5 i fet a partir de respostes donades entre el 8 i el 27 de juny, donava com a guanyador el PP (31,3%), amb 0,2 punts d’avantatge sobre el PSOE, però també en aquell cas les esquerres s’imposaven a les dretes gràcies a l’auge de Sumar.

Respecte a aquell sondeig, el PSOE ara perd 0,2 punts, però el PP encara més, fins als 1,8 punts.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari