Intercanvi de retrets entre Feijóo i Sánchez en el primer cara a cara pel 23-J

El líder del PP acusa el president espanyol de mentir, i el socialista assegura que és "lliure i net"

    El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al plató del cara a cara a Atresmedia (ACN)

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “no ser creïble ni fiable” en el primer cara a cara que ha retransmès Atresmedia aquest dilluns a la nit. Durant el debat a dues bandes, Feijóo ha argumentat que el líder socialista ha “mentit” amb afers com el conflicte català o la relació amb el Marroc i ha dit que “no és un president lliure”.

    Sánchez, al seu torn, ha respost que ell és un “president lliure, net i autònom dels poders econòmics, a diferència de Feijóo”. El líder dels populars ha assegurat que el cap de l’executiu central és el president del govern espanyol que “menys ha respectat la Constitució”, i Sánchez ha respost retraient que el PP l’estigui “incomplint” no avenint-se a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

    “Vostè ha mentit els espanyols perquè ha indultat aquells que van fer un cop a la Constitució”, ha insistit Feijóo, que també ha retret al socialista la derogació de la sedició i ha assegurat que recuperarà aquest delicte i tipificarà com a delicte celebrar referèndums il·legals.

    Sánchez ha defensat el “diàleg i la convivència dins la Constitució” i ha reivindicat que “Catalunya està molt millor que el 2017” i té com a primera força un partit “constitucionalista”. Segons el líder del PSOE, el que ha fet el govern espanyol és “unir Espanya”.

    El president espanyol ha remarcat que la Comissió Europea té “preocupació” pels pactes del PP amb Vox, mentre que Feijóo ha replicat que la preocupació és pels pactes amb “extremismes” que fan els socialistes.

    Valoracions del debat

    Un cop acabat el debat, als micròfons de La Sexta, Sánchez ha afirmat que ha sortit del cara a cara “content” perquè “s’ha vist un partit que proposa avançar i al davant hi ha un líder de l’oposició que no aclareix fins on arribaran els acords amb (Santiago) Abascal”.

    Feijóo, per la seva banda, ha afirmat que ha estat el seu primer debat cara a cara “en igualtat de condicions”, en referència a la diferència de temps que havien tingut als enfrontaments al Senat, i ha insistit en la proposta d’un acord perquè governi la formació més votada.

    (Visited 63 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari