Arxivada la querella contra Casado per dir que els nens que parlen castellà no poden anar al lavabo a l’escola

El jutjat de Barcelona veu "rebutjables" les declaracions, però emparades en la llibertat d'expressió

    Pablo Casado
    Pablo Casado

    El jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona ha arxivat la querella presentada contra l’expresident del PP Pablo Casado pels seus comentaris contra la immersió lingüística, quan va assegurar que als nens que parlen castellà no se’ls deixa anar al lavabo a les escoles de Catalunya. Tot i considerar “desencertats” i “rebutjables” els comentaris, els emmarca en la llibertat d’opinió i expressió i no els considera ni delicte d’odi ni d’injúries o calúmnies, segons la interlocutòria avançada per El Món i a la qual ha tingut accés l’ACN.

    El magistrat basa la seva decisió en la jurisprudència del Tribunal Suprem (TS) que empara la llibertat d’expressió dels polítics quan parlen de qüestions polítiques, d’interès públic i sobre personatges públics. La querella contra Casado la van presentar la Generalitat i el Grup d’Advocats Independents, que ja prepara el recurs.

    Malgrat l’arxivament de la causa contra l’expresident del PP, un altre jutjat de Barcelona sí que manté oberta la causa contra diversos tuitaires per comentaris crítics o sarcàstics contra Casado per aquestes mateixes declaracions.

    La versió de Casado

    L’exlíder del PP va fer les polèmiques declaracions el desembre del 2021, i va explicar al jutjat de Barcelona, per videoconferència, que quan va fer aquelles declaracions arran de la polèmica de Canet ell es va fer diverses “preguntes retòriques”, algunes de les quals basades en notícies en mitjans de comunicació de prestigi, que encara estan disponibles i que no han rebut cap querella per part de ningú per aquelles informacions.

    Preguntat per si havia contrastat aquelles informacions, Casado va admetre que no, però va remarcar que es va refiar d’informacions de mitjans contrastats. A més, va afegir que també tenia informació sobre la qüestió de la immersió lingüística per altres fonts, com entitats cíviques catalanes, la mateixa família de la menor de Canet o altres casos judicialitzats com els dels docents investigats per comentaris a fills de guàrdies civils després de l’1-O a Sant Andreu de la Barca o la Seu d’Urgell, casos ja arxivats.

    Segons Casado, ell va fer un discurs des de Galícia com a líder polític i emparant-se en la seva inviolabilitat parlamentària. En aquest sentit, va dir que tornaria a fer el mateix discurs i que volia defensar els alumnes catalans que no volen tenir immersió lingüística. A més, va remarcar que no va acusar els professors i mestres de fer res en concret, sinó que va acusar els partits polítics independentistes i al PSOE d’emparar possibles actituds com aquelles.

    (Visited 33 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari