Casado admet que no va contrastar les seves afirmacions sobre l’escola catalana

L'exlíder del PP, acusat d'injúries, calúmnies i delicte d'odi, declara que "ho tornaria a fer"

Pablo Casado

L’expresident del Partit Popular (PP) Pablo Casado ha reconegut aquest dilluns que no va contrastar el contingut de les seves afirmacions relatives a la suposada discriminació a alumnes castellanoparlants a l’escola catalana, segons han revelat fonts jurídiques sobre el judici on se l’acusa d’injúries, calúmnies i delicte d’odi.

L’exlíder del PP, que ha declarat per videoconferència durant més d’una hora, ha considerat “lícites” les seves afirmacions, que ha justificat relatant casos de presumpta discriminació, i ha dit que “Ho tornaria a fer”, en referència a aquelles paraules pronunciades el desembre del 2021 durant un acte del seu partit a la Corunya.

Llavors, arran de suposats casos de discriminació i assetjament a Sant Andreu de la Barca i Canet de Mar, Casado va dir que professors d’escola catalans no deixaven anar al lavabo a nens perquè parlaven castellà, que alguns alumnes ficaven pedres a les motxilles de companys castellanoparlants, i que els fills d’agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional patien assenyalaments a classe.

Durant la seva compareixença com a acusat d’aquest dilluns, l’exdirigent del PP ha especificat que va fer aquestes afirmacions basant-se en informacions publicades per mitjans de comunicació i que les va donar per bones sense verificar-les. Segons recull ABC, també ha esgrimit a favor seu el fet la Generalitat no s’hagués querellat contra aquests mitjans.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari