El TSJC obliga una classe de Canet de Mar a fer el 25% en castellà

Una família del centre va demanar fer la meitat d'hores de castellà i ara el tribunal obligarà a fer-ne el 25%

L’escola Turó del Drac de Canet de Mar, al Maresme, haurà de fer el 25% de les classes en castellà. Així ho ha dit el Tribunal Superior de Justícia, després de rebre la reclamació d’una família que pretenia fer meitat i meitat.

A l’inici d’aquest curs una família de P5A va sol·licitar al Departament d’Educació que l’escolarització fos en la mateixa proporció de castellà i català; és a dir, la meitat en cada llengua. La petició va ser desestimada pel departament i posteriorment la família va presentar un recurs contenciós administratiu al TSJC, que fins que resolgui ha dictat unes mesures cautelars que obliguen el centre a complir amb el 25% de classes en castellà.

Altres famílies de l’escola ja s’ha començat a mobilitzar davant el que considera una “vulneració” del model lingüístic. L’Ajuntament de Canet de Mar també fa costat a les famílies i veu la mesura com un “atac” a l’escola catalana.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.