La candidata de Junts a Ripoll obliga ERC, PSC i la CUP a escollir entre ella i Aliança Catalana

Manoli Vega aposta per un acord programàtic amb ERC i el PSC, sense la CUP, i està disposada a cedir l'alcaldia

    La cap de llista de Junts per Ripoll, Manoli Vega (ACN)

    La cap de llista de Junts per Ripoll, Manoli Vega, ha incrementat la pressió sobreERC, la CUP i el PSC i ha deixat clar que, el 17 de juny, hauran d’escollir entre ella i el partit d’extrema dreta que lidera Sílvia Orriols, Aliança Catalana. Vega ha lamentat que les formacions d’esquerres anunciessin un pacte sense tenir en compte Junts, que va ser la segona força més votada, i critica que volien que els donessin “suport gratuït”. Ara, aposta per liderar les negociacions d’un pacte a Ripoll amb ERC i el PSC, i ha descartat Aliança Catalana i la CUP.

    La candidata de Junts per Ripoll ha considerat un “menyspreu” al seu partit l’acord de les esquerres, i ha avisat que “si nosaltres hem de donar suport a algú, no el donarem gratuït, el donarem amb uns punts del nostre programa perquè els nostres electors no entendrien que donéssim un suport gratuït a les forces d’esquerres”. En aquest sentit, Vega ha assegurat que el seu partit és imprescindible per aconseguir la majoria de 9 regidors que es necessiten al ple i aposta per un acord programàtic amb les “forces centrals” de Ripoll, que per ells són Junts, ERC i el PSC.

    “Nosaltres hem dit que liderarem el pacte, si ningú ens dona suport, hauran decidit ells. Si no em voten a mi, estaran donant suport a Aliança Catalana“, ha apuntat, tot afegint que “no serà Junts qui posarà una alcaldessa d’Aliança Catalana, la posarà la CUP, el PSC i ERC”. L’alcaldable de la formació postconvergent, però, rebutja que els cupaires puguin formar part d’aquest nou pacte, com Aliança Catalana: “No volem crispació i odi que poden crear els dos pols”, ha expressat Vega, que ha retret a la CUP les seves opinions i actituds “en aquests deu dies”. “Convocar manifestacions i fer piulades i manifestos no hi ha ajudat”, ha assenyalat.

    La candidata de Junts també ha deixat clar que, si s’arriba a un pacte, està disposada a cedir l’alcaldia perquè “això no va de cadires, va de governar amb seny”. Si finalment no s’arriba a cap acord, ha dit que es votarà a ella mateixa durant el ple d’investidura del 17 de juny. D’altra banda, Vega també ha volgut deixar clar que no pretenen fer cap cordó sanitari a Ripoll: “En cap moment estem parlant d’això”, ha remarcat, tot aclarint que “a nosaltres no ens toca decidir si un partit és d’una manera o d’una altra”.

    (Visited 140 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari