La Junta Electoral recorda a Mossos i UB que han de vetllar perquè no hi hagi propaganda ni coaccions

Toc de l'autoritat electoral pel que pugui passar al local electoral de la plaça Universitat i l'entorn

Acampada a la UB - Foto: ACN, Laura Fíguls

La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha recordat aquest divendres als Mossos d’Esquadra i al rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia, que tenen el deure de vetllar perquè no hi hagi propaganda electoral ni coacció al vot durant la jornada electoral de diumenge a l’edifici històric de la universitat i a l’entorn.

Des d’aquesta setmana hi ha una acampada a favor de Palestina i contra Israel al pati de l’edifici, que és un col·legi electoral el 12-M, per la qual cosa la Junta Electoral ha donat un toc al cos policial i al centre sobre el seu deure de “vetllar per l’estricte compliment” de l’article 93 de la llei electoral.

Aquest article estableix que ni als locals electorals ni als seus entorns no es podrà realitzar propaganda electoral de cap mena. “Tampoc podran formar-se grups susceptibles d’entorpir, de la manera que sigui, l’accés als locals, ni s’admetrà la presència a les proximitats dels qui puguin dificultar o coaccionar el lliure exercici del dret de vot”, afegeix. Finalment, dona la potestat al president de la mesa per prendre “totes les mesures que consideri convenients”, recull l’ACN.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari