Convocada una concentració contra Aliança Catalana a Ripoll

Els veïns de la capital del Ripollès asseguren que no permetran "que l'odi i la intolerància avancin més"

  L'ajuntament de Ripoll (ACN)

  Veïns de Ripoll han convocat una manifestació aquest dissabte 17 de juny a les 11 del matí “en contra del racisme i la intolerància” davant de la possibilitat que hi pugui haver un govern encapçalat pel partit d’extrema dreta Aliança Catalana. Els convocants asseguren que Ripoll “no és una vila d’exclusió i odi”, sinó una “terra de pas i d’acollida”. “Volem deixar ben clar que, governi qui governi a la nostra vila, no permetrem que l’odi i la intolerància avancin més”, asseguren en un comunicat.

  Els veïns i veïnes que convoquen la concentració constaten que als carrers de Ripoll hi ha un “malestar general” provocat, entre d’altres, per “la crisi econòmica, l’encariment dels aliments, el difícil accés a l’habitatge, la violència de gènere, etc”. “El partit que ha guanyat les eleccions dona com a solució a tot plegat l’odi i la discriminació a les persones migrades. Les demonitza i les fa culpables dels problemes socials que vivim”, critiquen, tot assegurant que “no són aquestes veïnes vingudes d’altres parts del món les culpables dels problemes que tenim”.

  El comunicat assenyala que les persones migrades són “la baula més dèbil” de la societat i la “més fàcil d’atacar per no assumir que és el nostre sistema polític i social el culpable de no poder viure unes vides dignes”. De fet, asseguren que si demà s’expulsés de Ripoll a tots els migrants d’orígens i cultures diferents “no canviaria res”. “Tindríem els mateixos problemes socials que patim ara”, asseguren els veïns.

  Per tot plegat, han convocat una concentració per aquest dissabte a les 11 del matí, just una hora abans que se celebri el ple per constituir el nou Ajuntament. Precisament aquest dimarts els grups d’ERC, el PSC i la CUP han presentat un acord de govern per evitar que el partit encapçalat per Sílvia Orriols accedeixi a l’alcaldia. Els tres partits, però, estan pendents de la decisió que prengui Junts per Ripoll, ja que els hi falten dos regidors per tenir la majoria absoluta.

  (Visited 62 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari