Junts per Ripoll proposa pacte alternatiu al de les esquerres per evitar que governi Orriols

Afirma que els tres partits els han "menystingut" i els acusa de "trencar unilateralment" les negociacions

La cap de llista de Junts a Ripoll, Manoli Vega, davant l'Ajuntament

Junts per Ripoll ha criticat a través d’un comunicat el pacte que han fet públic aquest dimarts ERC, la CUP i el PSC i ha lamentat que els hagin “exclòs”, tot i ser la segona força més votada després d’Aliança Catalana. Critiquen que les forces d’esquerres hagin “trencat unilateralment” les negociacions i hagin “tirat pel dret” per formar un govern alternatiu.

Després de l’acord tripartit d’Esquerra, el PSC i la CUP, que requereix el suport extern de Junts per Ripoll, els postconvergents s’han desmarcat i, com a segona força a les eleccions municipals del 28 de maig passat, proposen liderar ells una alternativa.

Per tot plegat, proposen “liderar” noves converses amb les “forces polítiques centrals” de la ciutat amb l’objectiu d’arribar a un “gran pacte per Ripoll”. Asseguren que se senten “menystinguts” i que els han demanat una “adhesió gratuïta” sense cap negociació. Proposen impulsar la seva candidatura i aglutinar “el màxim de sensibilitats centrals”.

A Ripoll, que havia estat governat per CiU i JxCat des del 2011, la formació d’ultradreta independentista Aliança Catalana, amb Sílvia Orriols al capdavant, va ser la força més votada i va obtenir sis regidors.

A Junts hi havia cert debat intern sobre quina era la millor opció, si sumar-se a una alternativa o bé deixar que Orriols encapçali l’Ajuntament i després desallotjar-lo mitjançant una moció de censura, per intentar evidenciar que les seves promeses populistes no eren viables o que va mentir a campanya.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari