ERC, PSC i CUP anuncien un pacte a Ripoll per evitar l’ultradreta independentista

Junts per Ripoll encara no s'ha posicionat malgrat que la direcció nacional optava per sumar-s'hi

ERC, PSC i Alternativa per Ripoll–CUP han anunciat aquest dilluns a la nit un pacte per evitar que l’extrema dreta independentista d’Aliança Catalana governi l’ajuntament de la capital ripollesa. “Atès que la població va expressar la voluntat d’un canvi el 28-M i davant la incapacitat d’aconseguir suports per governar per part de les altres formacions, s’ha arribat a un acord per a un govern progressista, que permetria la governabilitat durant els propers quatre anys”, afirmen les tres formacions.

L’acord, que s’explicarà aquest dimarts en roda de premsa, no inclou, però, els regidors de Junts. La delegació ripollesa dels juntaires encara no s’ha pronunciat, malgrat que la direcció nacional optava al matí per sumar-se a la coalició.

Després de dies de reunions i pressions per intentar evitar que l’extrema dreta -la força que més vots va aconseguir amb 6 dels 11 regidors- governi a la capital del Ripollès, ERC, PSC i CUP han acordat fer-ho plegats. ERC, amb 3 diputats, i el PSC i la CUP, amb 2 respectivament, no arriben, però, als 9 regidors que fan falta per assolir una majoria absoluta. Per tant, faltarà veure què acaba fent finalment Junts i els seus 3 regidors.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari