Illa assegura que Catalunya no vol un referèndum d’independència

El candidat del PSC evita dir qui és el seu soci prioritari, però descarta pactar amb Vox i amb Aliança Catalana

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, en un acte de campanya a Vilanova i la Geltrú (ACN)

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, ha assegurat aquest divendres que Catalunya no vol que se celebri un referèndum d’independència, com asseguren els partits sobiranistes. En una entrevista a La Hora de La 1, el socialista ha manifestat que “qui diu no a un referèndum és la societat catalana, que està farta de divisions”, i ha assenyalat que “tot el que sigui divisiu” no comptarà amb el suport del PSC.

“El plantejament obsessiu a subratllar allò que divideix i separa ha portat al fet que no estiguem preparats per a la sequera, que estiguem a la cua en educació, al fet que en seguretat estiguem en els pitjors registres”, ha afirmat Illa, que ha demanat “subratllar allò que ens uneix” i prioritzar els serveis públics. Per al candidat del PSC, els darrers “deu anys de governs de Junts i ERC” han deixat un “balanç negatiu” i han suposat un “retrocés” per a Catalunya.

Preguntat per possibles pactes després del 12-M, el socialista ha evitat pronunciar-se sobre qui podria ser el seu soci prioritari, però ha reiterat que no pactarà ni amb Vox ni amb Aliança Catalana. Sobre Junts, Illa tampoc s’ha pronunciat clarament, i s’ha limitat a indicar que Carles Puigdemont, “abans” de fer-lo president, “deixarà la política”.

Segons ha explicat, els criteris a l’hora d’assolir pactes es basaran en “generar estabilitat”, “un enfocament socialdemòcrata” i “generar prosperitat”. “Amb qui estigui més a prop d’això, serà més fàcil arribar a acords amb ells”, ha resolt.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari