Els comuns descarten investir Collboni sense un pacte d’esquerres

BComú reclama una reunió amb PSC i ERC i descarta un pas al costat de Colau

    El número 2 de Barcelona en Comú, Jordi Martí, en una atenció als mitjans (ACN)

    El número 2 de la llista de Barcelona en Comú (BComú), Jordi Martí, ha descartat investir el candidat del PSC, Jaume Collboni, si no s’aconsegueix un pacte d’esquerres abans del ple d’investidura. En una atenció als mitjans, Martí ha insistit en la possibilitat d’assolir un acord entre les forces d’esquerres per impedir un govern de Xavier Trias (Junts), i ha ofert la “màxima generositat” dels comuns per negociar i parlar de fórmules.

    Tot i la cursa a contrarellotge i el rebuig d’ERC i PSC a la proposta anunciada per l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, per partir-se l’alcaldia, BComú ha reclamat una reunió a tres amb aquestes formacions. No obstant això, els comuns descarten un pas al costat de Colau i no concreten si estarien disposats a renunciar a l’alcaldia.

    La número 1 de BComú va proposar un any d’alcaldia per a Ernest Maragall (ERC), un i mig per a ella i un any i mig també per a Collboni, amb l’objectiu de crear un “govern fort” que promogui “polítiques progressistes” a la ciutat. Ambdues formacions, però, ja han manifestat el seu desacord amb la idea de Colau: ERC assegura que no han rebut cap proposta formal, mentre que el PSC considera que és una alternativa que no s’entendria i que no contribuiria a “l’estabilitat i el rigor que l’Ajuntament de Barcelona i la seva ciutadania es mereixen”.

    (Visited 107 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari