Colau proposa repartir-se l’alcaldia de Barcelona amb Collboni i Maragall

La líder de Barcelona En Comú ha considerat que el 28-M va tenir una derrota "ajustada i digna"

  Ada Colau (ACN)
  Ada Colau (ACN)

  La cap de llista de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha proposat partir-se l’alcaldia de la capital catalana amb ERC i PSC amb una fórmula imaginativa: un any d’alcaldia per a Ernest Maragall, un i mig per a ella i un any i mig també per a Jaume Collboni, amb l’objectiu de crear un “govern fort” que promogui “polítiques progressistes” a la ciutat. Així ho ha dit en una entrevista a RTVE, en què ha afirmat que ja els ha plantejat la possibilitat i, tot i que els líders d’ambdues formacions han expressat “recances i desconfiances mútues”, també s’han mostrat “disposats a parlar-ne”.

  Colau ha afirmat que “compartir l’alcaldia és un incentiu suficient”, i ha assenyalat que tothom pot imprimir “la seva línia i el seu caràcter, i també és una manera de corresponsabilitzar-nos”. En aquest sentit, ha recordat que els tres partits tenen molts punts en comú en els seus programes, i que en els darrers quatre anys s’han entès en moltes ocasions. A més, ha defensat que aquesta seria una “forma pragmàtica, realista i viable” per evitar que governin les polítiques “neoliberals” de Xavier Trias, i ha afirmat que “és impossible poder governar la ciutat en solitari”, recordant els onze regidors que va obtenir l’exalcalde.

  Sobre els resultats electorals del passat 28-M, Colau ha admès que va ser “una derrota ajustada i digna”. “Les enquestes ja deien que estàvem tots igualats”, ha asseverat. Així mateix, ha descartat un pacte Trias-Collboni perquè “el PSC no és aquí, però en tot cas és qui ha de decidir”, i que li “costa molt” veure Maragall sent el primer tinent d’alcalde de Trias: “És un home d’esquerres i ERC s’ha distanciat de Junts en els darrers temps”.

  (Visited 106 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari