La Junta Electoral obliga la UAB a retirar un mural independentista

La resolució accepta la demanda del col·lectiu Impulso Ciudadano per no "respectar la neutralitat ideològica"

    El mural independentista de la plaça Cívica de la UAB que la JEZ ordenar retirar (ACN, Albert Segura)

    La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell ha ordenat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que retiri en el termini de 72 hores un mural independentista situat a la plaça Cívica del campus de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès. Es tracta d’una pintada que des de fa anys impulsen col·lectius com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) o La Forja, i en què es poden llegir les paraules “independència”, “socialisme” i “feminisme”. El col·lectiu Impulso Ciudadano va presentar una denúncia a la JEZ, que ha acceptat i que ha notificat aquest mateix dimecres a la universitat, la qual acatarà la decisió, han confirmat fonts de la UAB a l’ACN.

    Impulso Ciudadano va presentar la denúncia el 23 d’abril a la JEZ contra la UAB per no “respectar la neutralitat ideològica”, en entendre que el mural i el seu contingut infringien l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El 29 d’abril es va admetre a tràmit, i la UAB no ha presentat al·legacions, que es podien exposar en un termini de 24 hores. Finalment, aquest mateix dimecres s’ha notificat al centre que han de retirar el mural, una decisió que la UAB acatarà.

    Aquesta no és la primera vegada que el mural és objecte de les denúncies. L’octubre de l’any 2019, la UAB ja va haver de sortir al pas després que l’entitat S’ha Acabat denunciés a la JEZ la presència del mural, en aquella ocasió per les eleccions generals del 10 de novembre.

    (Visited 20 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari