Junts duu a la Junta Electoral el govern català per la campanya de prevenció d’incendis

El partit postconvergent considera que la presentació de la campanya de mitjans aeris vulnera la llei electoral

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, parlant amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena (ACN)

Junts per Catalunya ha denunciat el govern de la Generalitat davant la Junta Electoral de Barcelona amb motiu de la presentació de la campanya de prevenció d’incendis, en la qual l’executiu català ha exposat els mitjans aeris dels quals disposarà. Segons ha revelat El Periódico, el partit que lideren Laura Borràs i Jordi Turull al·lega que la campanya vulnera la llei electoral.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, van presentar la setmana passada la campanya de mitjans aeris per a la prevenció d’incendis forestals, una compareixença que, a parer de Junts, no compleix la normativa, la qual no permet que, una vegada s’han convocat les eleccions, es duguin a terme actes sobre “realitzacions o els assoliments obtinguts” per part dels governs, ni tampoc inauguracions “d’obres o serveis públics o projectes d’aquests”.

El partit postconvergent esgrimeix, també, una instrucció precisa de la Junta Electoral que indica que “durant la campanya electoral els poders públics no podran realitzar cap campanya institucional que atempti contra els principis d’objectivitat i transparència del procés electoral i d’igualtat entre els actors electorals”. No obstant això, l’òrgan sí que permet campanyes institucionals sempre que siguin “imprescindibles per a la salvaguarda de l’interès públic o per al correcte desenvolupament dels serveis públics”.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari