La Junta Electoral multa Albiol per demanar el vot abans de l’inici de campanya

L'òrgan electoral ha imposat una sanció de 300 euros a l'alcaldable del PP a Badalona

L'alcaldable del PP a Badalona, Xavier García Albiol

La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha multat el PP de Badalona amb 300 euros per demanar el vot abans que comencés oficialment la campanya del 28-M. Els populars van treure dimecres al carrer una furgoneta que exhibia el lema “Badalonisme”, una fotografia de Xavier García Albiol com a candidat i un petit logotip situat a la porta on posava “Vota Albiol alcalde”.

El PSC ho va denunciar a la Junta Electoral, en considerar que el PP estava incomplint la llei, que prohibeix explícitament demanar el vot abans de l’inici de la campanya -en aquest cas ha començat la mitjanit passada-. Els populars van al·legar que la paraula ‘vota’ s’havia tapat per no incomplir la llei, però la Junta Electoral diu que no hi ha proves que ho demostrin.

A la resolució, a la qual ha tingut accés l’ACN, la JEZ analitza les fotografies aportades pels denunciants i apunta que les lletres de la paraula “vota” són considerablement d’una mida més petita que la resta de la publicitat “però poden ser llegides a bastanta distància”. Per aquest motiu, conclou que el PP ha incomplert la llei electoral (LOREG) i l’òrgan electoral l’insta a pagar la multa. El partit d’Albiol pot recórrer la resolució a la Junta Electoral Provincial.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari