Detenen un conductor a Girona que duia quinze immigrants il·legals en una furgoneta

Dos dels passatgers van fugir i la resta van ingressar a l'Hospital Santa Caterina de Salt per una infecció a la pell

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra.

Agents de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra han detingut a Maçanet de la Selva (a la comarca gironina de la Selva) un conductor que duia quinze immigrants il·legals a l’interior d’una furgoneta. Així ho ha avançat El Diari de Girona i ho han confirmat a l’ACN fonts policials. Els fets van tenir lloc el passat 24 d’abril a l’AP-7, a l’alçada del quilòmetre 85,5, quan la policia va aturar un vehicle que circulava amb moltes persones al seu interior, i dos dels seus ocupants van fugir quan la furgoneta es va parar. La resta de passatgers va ingressar a l’Hospital Santa Caterina de Salt per una infecció a la pell.

Segons han explicat els Mossos, la furgoneta tenia matricula francesa, i només sis dels seus viatgers portaven passaport o algun document d’identificació. D’acord amb les dades recollides per la policia, cinc d’ells provenien del Pakistan i un home era de la Índia, i tots es troben en situació irregular. Els Mossos van detenir el conductor per un delicte contra la seguretat viària, i la policia va poder certificar que l’home hauria afavorit la immigració il·legal de persones fora de la Unió Europea amb ànim de lucre. Per aquest motiu, van atribuir-li un delicte de tràfic de persones.

Pel que fa als viatgers, també van anar cap a les dependències policials per prestar declaració, i els agents de la Policia Nacional van aclarir que haurien pagat entre 500 i 700 euros per pujar a la furgoneta i entrar a Espanya. Per tot això, la Policia Nacional els va detenir a tots per infracció a la llei d’estrangeria i els ha obert un expedient d’expulsió.

(Visited 8 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari