Els usuaris consideren una alternativa poc àgil el servei de busos de Renfe a l’R2 Sud

La companyia agilitza la freqüència inicialment prevista i garanteix una llançadora gairebé cada deu minuts

    Un treballador de Renfe indica als passatgers per agafar l'autobús (ACN)

    Aquest dijous ha entrat en servei el dispositiu de busos de reforç habilitat per Renfe per compensar la falta de trens a l’R2 Sud, arran de la incidència al sistema de senyalització. Poc abans de les 6.30 h, una flota de quinze autobusos esperaven els passatgers a Castelldefels per dur-los a l’estació de Sants de Barcelona. Tot i que la previsió era fer expedicions cada 30 minuts, finalment Renfe ha reduït la freqüència de sortida a uns deu minuts de mitjana, i l’últim bus ha sortit passades les 8.30 h.

    El dispositiu s’ha desplegat sense incidències i sota l’escepticisme dels usuaris. Si bé molts celebraven tenir a l’abast un transport alternatiu, també es mostraven cautelosos: “És una bona solució, però ja veurem si arribem puntuals a la feina”. La majoria han mostrat queixes sobre l’organització i lamenten que aquesta alternativa no sigui especialment àgil. Una de les qüestions que ha sorprès els passatgers ha estat la ubicació dels autocars a la part posterior de l’estació de Castelldefels, a una zona situada a uns sis minuts caminant des de l’entrada principal. Renfe ha optat per aquest punt a uns 500 metres de distància per l’amplitud del carrer.

    De cara a la tarda està previst repetir el dispositiu en sentit invers, de Sants a Castelldefels, afegint també autobusos amb destí a Gavà, i el retorn funcionarà entre les 17 h i les 19 h. Mentrestant, l’R2 Sud entre Sant Vicenç de Calders i l’Estació de França a través de Vilanova i la Geltrú funciona amb dos serveis per sentit i hora, amb parades a totes les estacions. Pel que fa als regionals R13, R14, R15, R16 i R17, tenen un tren per hora i sentit amb parada a totes les estacions entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona.

    D’altra banda, Renfe informa que manté tres serveis Intercity en cada sentit entre Catalunya i València que podrien patir “retards puntuals al circular en el tram afectat”.

    (Visited 20 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari