Una avaria de senyalització entre Sitges i Garraf agreuja la situació a l’R2 Sud de Rodalies

Adif ha implantat un sistema per regular la circulació de trens via telefònica i millorar les freqüències de pas

Estació de la R2 a Castelldefels

Una avaria de senyalització entre les estacions de Sitges i Garraf de l’R2 Sud de Rodalies ha agreujat la situació d’aquesta línia que des de dilluns està afectada per una incidència a la infraestructura a Gavà. La nova avaria, que segons Renfe ja s’ha solucionat, ha sumat vint minuts addicionals de retards als combois del tram que va de Sant Vicenç de Calders a l’estació de França de Barcelona, on, des de dimarts només circulen dos trens per hora i sentit amb parades a totes les estacions. S’han vist afectades l’R13, R14, R15, R16 i R1, de forma que només passava un comboi per hora i sentit. Aquest dimecres, tècnics d’Adif han implementat un sistema per regular la circulació de trens via telefònica i millorar la freqüència.

Segons Renfe també poden produir-se retards puntuals en els trens de llarga distància entre Catalunya i València. Hi ha tres serveis Intercity previstos per sentit. L’avaria de Gavà va produir-se dilluns a les 21.00 hores, quan va tenir lloc un incendi en un quadre de senyals que afecta la infraestructura en aquesta zona del Baix Llobregat. Aquest dimecres, tècnics d’Adif han implementat el bloqueig telefònic nominal, un sistema d’avisos per telèfon per regular la circulació de trens, que permetrà dotar la línia d’una capacitat de fins a tres combois per hora en el tram afectat.

A primera hora passeven dos trens per hora i sentit. La companyia espera poder millorar les freqüències al llarg d’aquest dimecres. Per la seva banda, el Departament de Territori reforça a partir d’aquest dimecres el servei de bus entre Vilanova i la Geltrú, Sitges i Barcelona per pal·liar els efectes de l’avaria a la línia R2 Sud de Rodalies. El govern de la Generalitat ha anunciat que els reforços es mantindran fins que se solucioni l’afectació. En concret, hi haurà tres busos addicionals des de Vilanova i la Geltrú a partir de dos quarts de set del matí per arribar a Barcelona. També faran parada a Sitges.

(Visited 8 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari