El PSC recorrerà al Constitucional l’habilitació del vot telemàtic de Lluís Puig

Romero afirma que els socialistes volen defensar les institucions i que no van contra ningú

    La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, durant una roda de premsa (ACN, Maria Pratdesaba)

    La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha anunciat que aquest dimecres el seu grup presentarà al Tribunal Constitucional (TC) un recurs sobre la decisió de la Mesa d’habilitar el vot telemàtic del diputat de Junts Lluís Puig. L’abril passat, l’òrgan rector de la cambra catalana va aprovar amb els vots a favor d’ERC, Junts i la CUP habilitar aquest sistema perquè Puig pugui continuar votant des de Brussel·les malgrat la sentència del TC que anul·la el seu vot delegat.

    Els socialistes s’hi van oposar i, com també van fer Ciutadans i Vox, van presentar peticions de reconsideració que la Mesa va rebutjar. Davant d’aquesta situació, el PSC ha optat per recórrer la decisió de l’òrgan del Parlament al TC amb la voluntat de defensar les institucions, segons ha explicat Romero. “Nosaltres defensem les institucions, sempre, i la dignitat. I no ho fem contra ningú. Ho fem a favor de les institucions i del Parlament”, ha argumentat la portaveu socialista en una roda de premsa.

    D’altra banda, Romero també s’ha referit a la situació de la líder de Junts, Laura Borràs, que segueix amb els drets i deures parlamentaris suspesos a l’espera que la Junta Electoral Central (JEC) decideixi sobre el seu escó, i ha dit que, en cas que s’acabi ordenant la retirada de l’acta, caldrà resoldre l’interinatge “com més aviat millor”.

    (Visited 10 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari