El PSC és contrari que el Parlament presenti al·legacions a la JEC pel cas Borràs

Els socialistes confien que Vergés no comptabilitzi el vot delegat de Lluís Puig

Alícia Romero

Els socialistes veuen innecessari que la Mesa del Parlament presenti al·legacions a la Junta Electoral Central (JEC) per la retirada de l’escó de la presidenta suspesa, Laura Borràs. La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha recordat que ja hi ha antecedents similars, amb els casos de Quim Torra i Pau Juvillà, i que, per tant, ara s’hauria d’actuar “amb celeritat”.

En aquest sentit, Romero ha instat a JxCat, ERC i CUP a rellevar a Borràs. La JEC va enviar a la vicepresidenta amb funcions de presidenta de la cambra, Alba Vergés, la notificació sobre l’escó de Borràs i li va donar un termini de deu dies hàbils per explicar si li manté l’acta després de la condemna per prevaricació i falsedat documental. La data límit és el 28 d’abril.

Per altra banda, el PSC confia que la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, no comptabilitzi el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig, després que el Tribunal Constitucional (TC) anul·lés l’acord de Mesa per mantenir-li la delegació de vot. La portaveu socialista ha dit que el TC ha estat “molt clar”: “Les lleis i el reglament s’han de complir”.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari