El Parlament permetrà ara que Lluís Puig voti telemàticament

L'exconseller de Cultura ho podrà fer mentre s'estudia una reforma del reglament de la cambra

Lluís Puig, exconseller de Cultura
Lluís Puig, exconseller de Cultura

El Parlament de Catalunya permetrà que l’exconseller de Cultura Lluís Puig pugui votar telemàticament als plens de la cambra. La Mesa ho ha aprovat aquest dimarts, després que el Tribunal Constitucional tombés la delegació de vot del diputat de Junts. Ara Puig podrà votar telemàticament de manera transitòria mentre s’estudia una reforma del reglament.

Fins ara Puig delegava el vot. I aquesta delegació és la que el Constitucional va deixar en paper mullat. Ara no el delegarà, sinó que votarà directament de manera telemàtica. Com es farà? El diputat enviarà un correu al Parlament amb el sentit del vot i des de la cambra li trucaran per confirmar que és ell qui ha fet aquesta comunicació.

Tot plegat és una argúcia per intentar driblar el Constitucional. I és que els mateixos partits independentistes creuen que tard o d’hora aquest vot telemàtic quedarà també tombat per la justícia.

Però tot plegat esperen que els doni marge de maniobra per aconseguir reformar el reglament del Parlament i incloure-hi el vot telemàtic amb totes les garanties.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari