Borràs menysprea el gest de la Mesa del Parlament: “Fa veure que està respectant drets”

La presidenta suspesa del Parlament es mostra sobtada perquè es presentin al·legacions contra la decisió de la JEC de retirar-li l'escó

    Laura Borràs, presidenta suspesa del Parlament de Catalunya (CCMA)

    La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha carregat contra la Mesa de la cambra catalana després que aquest dimarts hagi decidit presentar al·legacions contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l’escó a Borràs. La també líder de Junts s’ha mostrat sobtada per la iniciativa, i ha assenyalat que la Mesa ja “va vulnerar” els seus drets.

    El que sobta és que la Mesa que ara vol fer veure que està respectant drets, me’ls va vulnerar amb una aplicació fraudulenta de l’article 25.4″, ha dit Borràs des de Montpeller, en referència a la decisió del 28 de juliol de suspendre-la com a diputada en obrir-se el judici contra ella.

    La líder de Junts ha recordat que quan presidia el Parlament també es van presentar al·legacions a la JEC pel cas de l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà, i s’ha mostrat sorpresa pel fet que, aquesta vegada, el PSC hi hagi votat en contra. “Així funciona l’Estat quan avança: trepitjant drets i fent que cada vegada sigui més fàcil vulnerar-los. Per això hauríem d’estar tots units i no permetre que es vulnerin els drets de ningú amb independència de les forces polítiques”, ha afegit.

    L’objectiu de les al·legacions és defensar el reglament del Parlament -que només preveu retirar escons en casos de sentència ferma- i l’autonomia de la cambra, ja que la JEC és un òrgan administratiu i consideren que no és competent per retirar un escó. La JEC va donar 10 dies hàbils perquè la vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, expliqui si manté l’escó a Borràs després de la seva condemna per prevaricació i falsedat documental. Un termini que acaba el 28 d’abril.

    (Visited 10 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari