La Mesa aparta Borràs del Parlament

ERC, la CUP i el PSC forcen la suspensió de la líder de Junts com a diputada i presidenta de la cambra aplicant l'article 25.4 del reglament

Laura Borràs

La Mesa del Parlament de Catalunya ha suspès temporalment Laura Borràs com a diputada, una mesura votada en una reunió extraordinària aquest dijous que també aparta la líder de Junts de la presidència de la cambra.

La suspensió resulta de l’aplicació de l’article 25.4 del reglament al cas de Borràs, a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obert judici oral per la presumpta comissió de delictes de prevaricació i falsedat documental, suposadament comesos amb el fraccionament de contractes durant la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

L’article, aplicat a instàncies dels representants d’ERC, la CUP i el PSC a la Mesa del Parlament, preveu la suspensió dels drets i deures parlamentaris
d’un diputat enviat a judici per delictes vinculats amb la corrupció.

Borràs, que s’ha negat a abandonar voluntàriament l’exercici del càrrec i ha mirat de desacreditar l’aplicació de l’article 25.4 en el seu cas, ha esgrimit que el comportament que l’imputen no comporta l’enriquiment propi, per la qual cosa argumenta que no correspon als supòsits pels quals es va introduir en el reglament del Parlament, l’any 2016, la suspensió d’un diputat enviat a judici per corrupció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.