Junts trasllada tota la pressió a Alba Vergés pel futur de Laura Borràs: “Li correspon decidir”

La JEC ha donat un termini a la republicana perquè aclareixi la situació després de la condemna del TSJC

L’exconsellera de Salut i vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha responsabilitzat la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, del futur de Laura Borràs a la cambra catalana. “La Junta Electoral Central (JEC) s’ha adreçat directament a la vicepresidenta Vergés i li correspon a la vicepresidenta Vergés respondre”, ha resumit aquest dilluns en roda de premsa. És per això que creu que “haurà de ser ella la que haurà de respondre aquest requeriment”.

La JEC ha donat un termini perquè Vergés –que ostenta les funcions de presidenta després que se suspengués Borràs com a diputada– expliqui si li manté l’escó després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Des de Junts sostenen que Borràs és víctima d’una “persecució política” i ha exigit el compliment del reglament a Vergés per resoldre la situació de la presidenta suspesa.

El TSJC la considera culpable d’un delicte de prevaricació administrativa i d’un delicte continuat de falsedat en document oficial, a més d’inductora d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil durant la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), per la qual cosa l’ha condemnada a quatre anys i mig de presó i a tretze d’inhabilitació.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari