La JEC inicia el procés de retirada de l’escó a Borràs traslladant la decisió a Vergés

La vicepresidenta del Parlament haurà de justificar si la presidenta suspesa manté o no l'acta de diputada

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés

La Junta Electoral Central (JEC) ha evitat pronunciar-se aquest dijous sobre l’eventual retirada de l’escó a la presidenta del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs, per haver estat condemnada a una pena d’inhabilitació pel fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), però ha fet el primer pas perquè Borràs hagi de deixar la cambra catalana.

L’autoritat electoral espanyola ha donat deu dies a Alba Vergés, la vicepresidenta primera del Parlament, perquè decideixi si manté l’acta de diputada de Borràs i justifiqui el motiu de la seva decisió. En concret, la JEC ha marcat aquest termini a Vergés perquè comuniqui “les decisions, resolucions o qualsevol altra mesura” que el Parlament “hagi pogut adoptar en relació amb aquest afer” així com les al·legacions que vulgui formular.

La JEC, així doncs, ha actuat de la mateixa manera que en els casos de l’expresident de la Generalitat Quim Torra i de l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà, que van ser condemnats a penes d’inhabilitació i van perdre els respectius escons abans que hi hagués una sentència ferma.

De fet, la JEC recorda en la seva resolució d’aquest dijous que la condemna a Borràs, pels delictes de falsedat en document oficial i prevaricació administrativa, encaixa amb els supòsits de causa d’inegibilitat sobrevinguda, prevista a l’article 6.2, apartat b, de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), aplicat en els casos de Torra i Juvillà.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari