El TSJC avala la prohibició de concentrar-se a la comissaria de Via Laietana durant la campanya

La Comissió de la Dignitat, que organitzava la mobilització dos dies de cada mes, al·legava que hi ha jurisprudència favorable del TC

Comissaria de Via Laietana

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat aquest divendres la prohibició de la mobilització que dimarts vinent pretenia fer la Comissió de la Dignitat davant la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona, contra les tortures franquistes.

L’entitat fa aquesta mobilització el primer i el tercer dimarts de cada mes des de fa tres anys, però la Junta Electoral Provincial de Barcelona l’havia prohibit aquest cop perquè coincideix amb la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya.

En la seva sentència, el TSJC ha al·legat que la decisió de la junta electoral està basada en sentències internacionals i del Tribunal Constitucional (TC) que admeten la limitació del dret de reunió en època electoral si les reivindicacions coincideixen amb les d’alguns partits. La Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, per la seva part, també s’havien posicionat a favor de prohibir l’acte.

En el seu recurs, la Comissió de la Dignitat havia argumentat que la convocatòria el primer i tercer dimarts de cada mes es fa de forma continuada des del juny del 2021, i que és una coincidència “no volguda” que la campanya electoral coincideixi amb un d’aquests dimarts.

A més, havia recordat que altres mobilitzacions s’havien autoritzat, com la del Primer de Maig o la del 8 de març, Dia de la Dona. També havia esgrimit l’existència de jurisprudència del Tribunal Constitucional que sosté que en període electoral es manté la llibertat de manifestació i que el fet que l’entitat reivindiqui una cosa que pugui coincidir amb determinats partits no pot ser motiu de prohibició, difon l’ACN.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari