Gairebé 50 afectats per una intoxicació alimentària en un restaurant de Girona

L'Ajuntament de Girona ha decretat la suspensió de l'activitat com a mesura cautelar

Dues degustacions de tonyina roja. A l'esquerra, sushi i, a la dreta, amb romesco (ACN)

L’Agència de Salut Pública de Catalunya està investigant una toxiinfecció alimentària en un restaurant de Girona de cuina japonesa, anomenat Koyo, que ha afectat 48 persones. Dos dels afectats han requerit ingrés hospitalari. Segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat l’ACN, els afectats van iniciar els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març, i tots coincidien en haver fet algun àpat al restaurant.

Concretament, les persones afectades tenien febre alta (39ºC), vòmits, diarrea i dolor abdominal en diferents graus i van ser ateses en diferents centres de salut. Es tracta de la segona que intoxicació que es produeix a l’establiment: el mes de juliol n’hi va haver una altra amb 20 casos, quatre dels quals van haver de ser ingressats.

Els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant el brot. Per fer-ho, s’han enquestat les persones afectades i s’han analitzat mostres de femta, per tal de determinar l’origen de la toxiinfecció alimentària. Per ara, es disposa dels resultats de 26 mostres, totes positives en Salmonella.

Per la seva banda, els tècnics de Protecció de la Salut conjuntament amb tècnics de l’Ajuntament han realitzat diverses inspeccions a l’establiment per revisar les condicions higièniques i de manipulació, a més de recollir mostres d’aliments, que també estan essent analitzades. L’Ajuntament de Girona n’ha decretat la suspensió de l’activitat com a mesura cautelar, la qual es mantindrà fins que es disposi de més informació per tal d’avaluar que les condicions de l’establiment no suposen un risc per a la salut pública.

(Visited 225 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari