Sánchez acusa el PP de fer un “pagament en diferit” a Vox amb l’abstenció

El president del Govern central titlla de "xou" la moció de censura del partit d'ultradreta

    El president del Govern central, Pedro Sánchez, intervé en el debat de la moció de censura de Vox

    Foto: Congrés dels Diputats

    El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimarts el PP, durant el debat de la moció de censura de Vox, de fer un “pagament en diferit” a la ultradreta per abstenir-se en la votació. Sánchez ha assegurat que els populars “són igual de responsables de l’immens mal que fan a la democràcia” els de Vox, i ha titllat de “xou” la moció del partit d’ultradreta.

    El cap de l’executiu espanyol ha retret al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que no hagi plantat cara a aquesta moció i opti per una abstenció, fet que ha considerat un “pagament en diferit” per aconseguir el poder de la mà de la ultradreta. Sánchez ha recordat que Vox per si mateix no guanyarà unes eleccions, però amb el PP de Feijóo “la cosa va millor” perquè han passat del ‘no’ de la primera moció de censura a una abstenció.

    En aquest context, ha afirmat que Vox i PP són “dues gotes d’aigua” que voten conjuntament en contra dels avenços socials i que es necessiten per recuperar el poder, i ha insistit que ambdós partits “atien la confrontació territorial per engreixar un conflicte de què proven d’alimentar-se políticament”. “Avui totes les dretes espanyoles comparteixen la mateixa ficció. Vivim en una dictadura, l’apocalipsi ha arribat i l’esquerra és un govern il·legítim que està al govern per accident”, ha ironitzat Sánchez.

    Un “xou” al Congrés

    El president espanyol ha començat la seva intervenció amb retrets personals al líder de Vox, Santiago Abascal, a qui ha acusat d’amagar-se darrere del candidat, Ramón Tamames, per portar al Congrés un “xou” amb una moció de censura “destructiva” i de “terra cremada” que va “contra la convivència entre espanyols”.

    “Avui tenim una moció muntada per algú que es disfressa de profeta, que anuncia l’apocalipsi, proclama l’emergència nacional, i després es pren un repòs de 100 dies per acabar muntant aquest xou parlamentari”, ha manifestat Sánchez, que ha definit Abascal com una persona que “exalta els valors militars, però s’escapoleix de fer la mili”, i que “invoca la frugalitat, però viu a l’ombra d’una guingueta muntada pel PP a la Comunitat de Madrid per tenir una pagueta de més de 82.000 euros l’any”.

    (Visited 37 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari