PP i PSOE confrontaran els seus models polítics en la moció de censura de Vox

Els retrets al candidat Ramón Tamames i al partit d'ultradreta quedaran en un segon pla

    El candidat a la moció de censura de Vox, l'economista i exdiputat del PCE Ramón Tamames en roda de premsa al Congrés (ACN, Andrea Zamorano)

    El debat sobre la moció de censura de Vox contra el president del Govern central, Pedro Sánchez, previst per a aquest dimarts, es convertirà en un intercanvi de retrets entre el PSOE i el PP, que confrontaran els seus models polítics. De fet, l’executiu central assenyalarà la “manca de valentia” del partit líder de l’oposició, així com la seva dependència de Vox, deixant en un segon pla les referències al candidat del partit d’ultradreta, Ramón Tamames, que no té possibilitats de guanyar la moció per falta de suports.

    En declaracions als mitjans aquest diumenge, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha acusat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, de “viure de genolls davant de Vox” per la seva abstenció en la moció de censura, i ha afirmat que des de la Moncloa estan “desitjant que comenci el debat i que els espanyols puguin comprovar les dues idees d’Espanya que existeixen”. En aquest sentit, Bolaños ha assenyalat que mentre l’executiu central aposta per “beques altes, un salari digne i pensions garantides”, l’oposició de la dreta i la ultradreta “està per les retallades, beques més baixes, un salari mínim indigne i que no estiguin garantides les pensions”.

    Per la seva banda, el PP tractarà de desacreditar Sánchez i, malgrat abstenir-se en la moció, centrarà els seus atacs contra el cap de l’executiu central i es desentendrà de Vox i de Tamames. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha justificat l’estratègia del seu partit assegurant que la moció del partit ultradretà donarà “oxigen” a Sánchez amb la “victòria parlamentària”, motiu pel qual pretén “evidenciar les mancances” del Govern espanyol.

    (Visited 39 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari