Vox demana al PP el seu suport per enviar Sánchez “a l’abocador de la història”

Abascal defensa la moció de censura i defineix Sánchez com un "autòcrata irresponsable" i "un polític caducat"

    El líder de Vox, Santiago Abascal, i el candidat a la presidència del govern espanyol, Ramón Tamames, a l'hemicicle del Congrés

    Foto: Congrés dels Diputats

    El líder de Vox, Santiago Abascal, ha obert aquest dimarts el debat de la moció de censura protagonitzada per l’economista Ramón Tamames amb retrets al PP, a qui ha demanat que voti a favor de la iniciativa per llançar el president del Govern central, Pedro Sánchez, i el seu projecte “a l’abocador de la història”. Segons Abascal, Sánchez és “un polític caducat” que deixarà “un llegat terrible”.

    “Votem junts i entenguem-nos demà”, ha dit Abascal, perquè “estem aquí per representar els espanyols, i tenim el deure de deixar-nos de càlculs, de pors i de mitges veritats i dir quina és l’alternativa a un govern que s’ha entregat als enemics d’Espanya”. El líder de Vox ha destinat el primer tram del seu discurs a llançar crítiques al PP i a Alberto Núñez Feijóo, “l’autoproclamat líder de l’oposició” absent al Congrés, i ha afirmat que els electors del PP han de saber per quins motius no donen suport a la moció de censura.

    En aquest sentit, Abascal ha preguntat al PP si està disposat a derogar la “legislació extremista de les últimes legislatures extremistes”. “Si no ho volen fer, si prefereixen nedar i guardar la roba per pactar amb el socialisme, tenen tot el dret a fer-ho i els seus votants a saber-ho”, ha insistit el líder de Vox, que ha definit Sánchez com un “autòcrata irresponsable” i “un polític caducat”.

    El líder de Vox ha pres la paraula abans que Tamames per defensar la moció de censura, i ha ironitzat sobre les crítiques que ha rebut la iniciativa del seu partit, qualificada de “circ”, “esperpent” i “disbarat” per la resta de grups. “Això és una cosa molt seriosa, i vostès ho saben, malgrat que portin un munt de dies intentant ridiculitzar-ho”, ha afirmat.

    Segons Abascal, “sobren” motius per a la moció de censura, encara que el resultat del debat estigui escrit. A més, ha defensat que Tamames és una persona “de prestigi” i d'”independència” contrastada.

    (Visited 60 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari