Sánchez considera una “equivocació” que Aragonès no esperés Felip VI al MWC

El president del govern central assenyala que dins del recinte sí que hi ha hagut "salutació" entre el president de la Generalitat i el monarca

  El president del Govern central, Pedro Sánchez, en una entrevista a Telecinco

  El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha considerat aquest dilluns una “equivocació” la decisió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de no esperar-lo a ell i a Felip VI a les portes del Mobile World Congress (MWC). Els tres líders sí que han coincidit a l’interior del recinte de Fira de Barcelona per la inauguració de l’esdeveniment. En una entrevista a Telecinco, Sánchez ha subratllat que el monarca ha “contribuït” a convertir Barcelona i Espanya en una “referència” de la indústria tecnològica que es dona cita a la capital catalana.

  “Hi ha poques fires a Espanya, probablement l’única, que tinguin un suport institucional tan sobresortint liderat pel cap de l’Estat”, ha assenyalat el president de l’executiu central. Per això, ha opinat que el gest d’Aragonès és una equivocació, perquè “també el rei d’Espanya ha contribuït a la consolidació de Barcelona com a seu d’aquest important congrés”.

  Més enllà d’això, Sánchez ha volgut ressaltar que dins del recinte sí que hi ha hagut “salutació”, i ha aprofitat per subratllar que durant aquesta legislatura el seu govern ha “aconseguit estabilitzar la situació a Catalunya”.

  Feijóo, més a prop de Vox

  Sobre la moció de censura presentada per Vox i liderada per l’economista i exdiputat del PCE Ramón Tamames, Sánchez ha volgut destacar dos aspectes. Per una banda, ha considerat “estrany” que no l’hagi volgut encapçalar el candidat de la formació, Santiago Abascal. El president espanyol ha considerat que probablement ha estat per la “patacada” que es va endur en la primera moció que van presentar.

  El segon fet que ha constatat és que en aquella ocasió, el PP aleshores liderat per Pablo Casado va votar no a la moció. “Va dir que ho feia no perquè no s’atrevís a votar sí, sinó perquè no volia ser com Vox”. Ara, en canvi, el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo ha anunciat que la formació s’abstindrà. “Per tant, Feijóo no s’atreveix a votar no. Amb ell, el PP s’acosta a Vox“.

  El cas de Sallent

  El president espanyol també ha opinat sobre el succés de les germanes bessones de Sallent, que van saltar del balcó de casa seva en un cas que presenta indicis d’assetjament escolar. Sembla que una de les dues víctimes, la que va morir, podia estar afrontant un procés de canvi de gènere, una situació que hauria generat rebuig entre alumnes del centre educatiu al qual assistien.

  Sánchez ha admès que “com a pare és terrible, dramàtic”, i ha defensat iniciatives com la polèmica llei trans, que, entre d’altres, serveix per “reconèixer i protegir amb drets persones que no els tenen”.

  (Visited 85 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari