La CUP descarta anar a la concentració de suport a Borràs a les portes del TSJC

Reguant assenyala que és un cas de "males pràctiques" que no s'ha de barrejar amb la repressió

  La portaveu parlamentària de la CUP, Eulàlia Reguant

  Foto: @cafedidees_rtve

  La portaveu parlamentària de la CUP, Eulàlia Reguant, ha anunciat en una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2 que la formació anticapitalista tampoc assistirà a la concentració d’aquest divendres a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per donar suport a la líder de Junts, Laura Borràs, en l’inici del seu judici per presumpta corrupció.

  Reguant, coincidint amb el plantejament d’ERC, ha insistit que la causa contra Borràs no té cap relació amb la repressió política, motiu pel qual la CUP descarta anar a la concentració de suport. “Hem dit sempre que aquest és un cas que probablement s’ha magnificat per ser qui és, però que té un origen no vinculat a l’exercici del dret a l’autodeterminació o al procés i que, per tant, està vinculat a unes suposades males pràctiques“, ha manifestat la cupaire.

  La portaveu de la formació anticapitalista ha insistit que “no podem barrejar les coses ni posar-ho tot en un mateix sac de repressió política”, i ha assegurat que fer-ho “és un flac favor per a la repressió política que viuen 4.000 persones”. A més, ha considerat que Borràs hauria d’haver renunciat a la presidència del Parlament, tot i que “està en el seu dret de no fer-ho”.

  “Tres governs”

  Amb relació als pressupostos, Reguant ha explicat que l’esmena de la CUP als comptes “no és una esmena a la totalitat dels pressupostos” sinó “una esmena a les polítiques del Govern”, i ha assenyalat que “és el pacte Aragonès, Illa i Sánchez Llibre”, en referència al president de la Generalitat, Pere Aragonès, al primer secretari del PSC, Salvador Illa, i al president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

  “En el fons són tres governs: el liderat per Pere Aragonès, el govern alternatiu liderat per Salvador Illa i el govern a l’ombra liderat per Sánchez Llibre, que és qui els governa a tots dos i és qui dicta les polítiques d’ERC i del PSC“, ha afirmat la cupaire. Reguant ha admès que la formació anticapitalista està decebuda amb l’executiu català, i ha afirmat que ara mateix, la CUP no donaria suport al Govern d’ERC.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides