El judici a Laura Borràs començarà el pròxim 10 de febrer

El TSJC ha especificat que el procés judicial s'allargarà fins a l'1 de març

Laura Borràs, expresidenta del Parlament de Catalunya (CCMA)
Laura Borràs, expresidenta del Parlament de Catalunya (CCMA).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) informa que el judici a Laura Borràs començarà el 10 de febrer de l’any que ve, és a dir, d’aquí a dos mesos i mig aproximadament. En el mateix comunicat, el TSJC explica que el judici es farà fins a l’1 de març a la Sala de Vistes d’aquest Tribunal.

Laura Borràs, actualment suspesa com a presidenta del Parlament de Catalunya per haver d’enfrontar-se a aquest judici, està acusada dels presumptes delictes de prevaricació i falsedat documental per la causa de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). A la també presidenta de Junts per Catalunya se l’acusa d’haver afavorit a un amic quan era directora de la institució en la contractació pública. Per aquests presumptes delictes, la Fiscalia demana una pena per a Borràs de sis anys de presó, 21 d’inhabilitació i una multa de 144.000 euros.

Laura Borràs va facilitar “exactament les indicacions” per fraccionar contractes públics de la Institució de les Lletres Catalanes, quan ella n’era directora, segons la conclusió de la Guàrdia Civil inclosa en un informe enviat al jutjat de Barcelona que va investigar el cas, el contingut del qual revelava El País.

Els investigadors assenyalaven que Borràs va indicar a un amic seu i aspirant a adjudicacions de la ILCIsaías Herrero, “com procedir per efectuar un desglossament de contractes amb proveïdors diferents i quantitats a facturar”, de manera que la institució, depenent del Departament de Cultura, evitava convocar un concurs públic perquè no s’arribava a l’import del contracte que el faria obligatori.

Borràs, que ha defensat públicament que és innocent i que se la persegueix judicialment per ser independentista, demana la recusació del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, en aquest judici pel fraccionament de contractes quan dirigia l’ILC.

L’argument per fer-ho és que ella mateixa ha criticat moltes vegades públicament l’òrgan judicial que ell encapçala i que, per tant, no pot ser imparcial amb ella. Això i el fet que el mateix Barrientos s’ha expressat també en multitud d’ocasions contra l’independentisme són els dos pilars de l’escrit de recusació que l’advocat Gonzalo Boye ha presentat de cara al judici.

Dilluns el TSJC va informar que Barrientos presidiria el tribunal de la causa i que seria el ponent de la sentència. La resta del tribunal l’integraran els magistrats Fernando Lacaba i María Jesús Manzano Meseguer.

El president del TSJC ja va ser apartat del judici a la Mesa del Parlament presidida per Roger Torrent. A més, el Tribunal Suprem va ordenar de repetir el judici a la mesa de l’1-O per falta d’imparcialitat de Barrientos i el magistrat Carlos Ramos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.