ERC no participarà en la manifestació de suport a Borràs per l’inici del seu judici

Marta Vilalta insisteix que la causa contra la líder de Junts "és un cas de mala praxi i mala gestió de recursos públics"

  La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta

  Foto: @Esquerra_ERC

  La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha anunciat que la seva formació no participarà en la manifestació convocada aquest divendres en suport a la líder de Junts, Laura Borràs, pel començament del seu judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En una roda de premsa, la portaveu republicana ha insistit que la causa contra Borràs no té “res a veure amb la repressió”.

  “És un cas de mala praxi i mala gestió de recursos públics”, ha assegurat Vilalta, que ha recordat que la líder de Junts i presidenta suspesa del Parlament està acusada de prevaricació i falsedat documental per un cas produït durant la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Per això, ha afirmat, ERC considera que la causa que afecta Borràs no té cap relació ni amb l’1-O ni amb l’independentisme.

  La Fiscalia demana una pena de sis anys de presó, 21 d’inhabilitació  i una multa de 144.000 euros per a la líder de Junts, acusada de fraccionar contractes a favor d’un aspirant a adjudicacions de la ILC que era amic seu, Isaías Herrero, a qui, segons la Guàrdia Civil, Borràs hauria explicat “com procedir per efectuar un desglossament de contractes amb proveïdors diferents i quantitats a facturar”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides