El Suprem dubta de l’encaix dels desordres públics a l’1-O

Els magistrats debaten ara sobre si la violència esporàdica va ser promoguda pels líders del procés

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem té seriosos dubtes de poder aplicar el nou delicte de desordres públics agreujats als condemnats per l’1 d’octubre. Segons explica La Vanguardia, durant el procés de revisió de les condemnes, els magistrats estan debatent si podrien atribuir als condemnats la “violència” que a parer de la justícia espanyola hi va haver el 20 de setembre del 2017 davant la seu del Departament d’Economia i durant el referèndum de l’1-O.

A hores d’ara, però, ho veuen poc viable. El motiu és que a la sentència ja van rebutjar que a les concentracions d’aquells dies els líders polítics ordenessin actuar amb violència. La tesi seguiria el camí de la del jutge Pablo Llarena, que descarta demanar el delicte de desordres per a Carles Puigdemont.

Amb tot, l’alt tribunal encara ho estudia i hi hauria dos noms que tindrien més números que els acusaren d’aquest delicte: Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L’argument principal és el seu paper al carrer en aquelles dues jornades, especialment per la concentració davant d’Economia. La intenció del Suprem és tenir resolta la revisió de la sentència d’aquí a un mes, a finals de febrer.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.