Reforçar l’atenció primària, la clau de l’acord entre el Govern i els comuns pels comptes

L'executiu encara necessita 27 vots més a favor, per això, PSC o Junts són imprescindibles

Pere Aragonès amb Jéssica Albiach

El Govern tanca amb els comuns un pacte que acosta a l’aprovació els pressupostos de la Generalitat. Pere Aragonès i Jéssica Albiach han segellat aquest dimecres a la tarda el primer dels suports que Esquerra necessita per poder tirar endavant els comptes. Encara n’hi faltaran més, però.

L’acord entre el Govern i els comuns arriba després de setmanes de converses. El pacte estava molt avançat, i aquest dimecres se n’han tancat els últims serrells. L’han formalitzat solemnement aquest dimecres a la tarda al Palau de la Generalitat, amb la signatura entre el president i la cap de files dels comuns.

Es tracta d’un document de 16 pàgines, que entre altres coses preveu mantenir les bonificacions al transport públic tot l’any que ve i fer-lo de franc als menors de 16 anys, a través d’aquest pla de xoc social. També preveu incrementar en 280 milions d’euros el pressupost de Salut destinat a l’atenció primària, que era l’últim escull que van posar els comuns.

En fiscalitat, es vol apujar l’impost de Patrimoni per recaptar 12 milions d’euros més, apujar un terç l’impost als pisos buits i impulsar un nou impost sobre la contaminació dels vaixells a principis d’any. També un impost sobre aliments ultraprocessats a finals del 2023.

L’executiu, però, no en té prou amb el suport dels comuns i continuarà negociant amb el PSC i Junts. Li falten 27 vots.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari