La Generalitat nega un intercanvi de cromos amb el govern central

La portaveu Plaja desvincula la reforma del delicte de sedició de la negociació dels pressupostos

El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà

El govern de la Generalitat de Catalunya ha evitat entrar en detalls aquest dimarts sobre avenços de la reforma del delicte de sedició, però ha negat categòricament que s’estigui produint un intercanvi de cromos amb l’executiu central que hi barregi les negociacions sobre els pressupostos.

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern català, la portaveu Patrícia Plaja ha reiterat que la sedició i els pressupostos corresponen a “carpetes separades” que “es gestionen, es parlen i es negocien per separat”.

De fet, ha desvinculat totes dues qüestions quan ha dit que “no té res a veure” el fet d’abordar la reforma del delicte de sedició amb el paper que pugui tenir el PSC en l’aprovació dels pressupostos.

Plaja ha evitat aclarir si el govern català prefereix la supressió o la modificació del delicte de sedició, i tampoc ha especificat si l’executiu central aborda la qüestió comptant amb el vistiplau previ de la Generalitat a través de la taula de diàleg.

La portaveu, això sí, ha dit que el govern d’Espanya “sap perfectament què ha de fer sobre aquest tema” i ha indicat que “l’acord de finals del juliol marca finals d’any” com a data límit per abordar el que l’independentisme denomina “la desjudicialització del conflicte polític”.

Sobre l’informe desfavorable del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat al macroprojecte d’oci i turisme de Hard Rock a Vila-seca i Salou, que compta amb el suport del govern català, la portaveu ha respost, en sintonia amb els alcaldes de la zona, que “es farà i es farà bé”.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari