El CNI català de Carles Puigdemont comença a tenir cara i noms

Elies Campo, ‘l’heroi del Catalangate’, Josep Maria Ganyet, col•laborador del ‘Tot es mou’ de TV3 o Roger Vilaseca, membre de l’Assemblea de Representants del Consell de la República, implicats en les operacions secretes de l’ex-president

Miguel Montero, Josep Maria Ganyet, Elies Campo, Roger Vilaseca, Pau Escrich i Xavier Vives, sis membres del CNI de Carles Puigdemont, segons la Guàrdia Civil

El jutge Manuel García Castellón, titular del jutjat d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, ha donat per tancades les investigacions de les iniciatives de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont per crear una mena de servei secret format per experts en tecnologia digital i activistes independentistes. Els informes aportats per la Guàrdia Civil a aquest sumari estan ja a disposició de les defenses i acusacions i això ha permès posar cara i noms a les persones que hi apareixen vinculades o formant part d’aquest servei que pretenia mantenir-se en la discreció. Als informes es bateja aquest dispositiu humà com a CNI català.

L’estratègia de la defensa de les persones investigades en aquest sumari és desvirtuar les informacions que inclou presentant-les com a resultat d’un espionatge il·legal. Coincideixen en aquesta estratègia els advocats defensors i els polítics i mitjans independentistes que sortit citats als informes o n’han publicat algunes informacions parcials.

Per trobar els noms de les persones a les quals la Guàrdia Civil atribueix la integració en aquest CNI català no es pot recórrer a les publicacions fetes pels mitjans independentistes. Cal accedir als informes entregats al jutjat de García Castellón. En aquests informes s’hi presenten dos grups integrant el CNI de Puigdemont. Un l’anomenen “òrgan de gestió de la plataforma digital del Consell per la República Catalana”. L’altre seria l’encarregat de crear una app (aplicació informàtica) que permeti realitzar votacions massives ‘on line’ i avançar en la constitució d’una ‘república digital’.

A l’òrgan de gestió de la plataforma digital del Consell per la República que presideix Puigdemont, hi apareixen cinc persones: Miguel Montero, Josep Maria Ganyet, Albert Vergés, David Ollé i Roger Vilaseca. La Guàrdia Civil atribueix a Montero, expert en intel·ligència artificial, el lideratge d’aquest grup i també de gestionar el perfil de Twitter @CNICatalunya. Josep Maria Ganyet és un enginyer informàtic que dirigeix l’empresa Mortensen, autora de webs per l’Assemblea Nacional Catalana, i que col·labora al programa Tot es mou, de TV3, a més d’aparèixer com expert en els documentals que periòdicament emet aquesta televisió pública sobre l’espionatge a activistes independentistes. Roger Vilaseva és membre de l’Assemblea de Representats del Consell de la República en representació del Baix Llobregat i ha tombat per tot Catalunya creant la xarxa de grups locals d’aquest organisme.

Ganyet va aparèixer al programa FAQS, també de TV3, poc després que el col·lectiu canadenc Citizen Lab publiqués, el 18 d’abril, l’informe que va batejar com a CatalanGate, segons el qual els serveis secrets espanyols haurien espiat amb els programaris malèvols Pegasus i Candiru una seixantena de persones partidàries de la independència de Catalunya. Al FAQS també hi va ser convidat Elies Campo, peça imprescindible de la recerca que va dur a aquest Catalangate, segons l’ex-presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie. Campo, que va ser contractat per Citizen Lab dos mesos abans de publicar el seu informe, apareix en els informes de la Guàrdia Civil que destapen la voluntat de Puigdemont de crear una app que donés forma a la seva desitjada república digital. Aquesta aplicació informàtica va ser encarregada a l’empresa Vocdoni, de la qual en són o n’eren directius Xavier Vives i Pau Escrich, dos dels experts en tecnologia digital que l’aleshores directora del CNI espanyol, Paz Esteban, va reconèixer que havien estat espiats en una sessió especial de la Comissió de Secrets Oficials del Congrés dels Diputats.

El sumari que ha deixat de ser secret sobre el CNI de Puigdemont i les seves relacions amb els CDRs consta d’uns 2000 folis. Els periodistes d’investigació de debò tenen teca aquests dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.