1-O: Desobediència Civil anuncia que proclamarà la independència de Girona l’1 d’octubre

Ahir, dissabte 17 de setembre, Desobediència Civil va proclamar Corbins (Segrià) nou territori “alliberat” de Catalunya

Ajuntament de Corbins, Segrià (Desobediència Civil)
Ajuntament de Corbins, Segrià (Desobediència Civil).

Desobediència Civil Catalunya ha anunciat que l’1 d’octubre farà actes “d’alliberament” a Girona per aconseguir la independència. “Amb l’alliberament de Girona començarem una nova etapa en la qual pretenem que totes i cadascuna de les viles siguin conscients del seu empoderament propi, demostrant així que el control del territori és possible i que aquest depèn de tothom”, ha afirmat l’organització.

“Si bé quatre viles no fan trontollar l’estat, sí que són el principi d’un alçament col·lectiu que esdevindrà en el compte enrere cap a l’alliberament nacional”, ha indicat. “Aquests alliberaments suposen un aprenentatge i un entrenament que ens durà al punt de confrontació amb l’estat espanyol alhora que ens permetrà pressionar la classe política catalana. Amb aquests alliberaments estem construint una xarxa que vol expandir-se per tot el territori”, ha afegit.

El 30 de setembre començarà l’acció en homenatge a les persones que van enfrontar-se a les escoles amb les autoritats estatals durant l’1-O. L’1 d’octubre hi haurà una roda de premsa per anunciar l’alliberament i la estratègia a seguir. Participaran l’ANC, Debat Constituent, Catalans per la Independència, Acció no violenta i Repressaliades.

Corbins, declarat “territori alliberat”

Ahir, dissabte 17 de setembre, Desobediència Civil ha proclamat a Corbins (Segrià) nou “territori alliberat” de Catalunya. S’uneix a la llista de pobles conformada per Sant Esteve de Palautordera (Vallés Oriental), Amer (la Selva), Bàscara (Alt Empordà) i Folgueroles (Osona).

Els manifestants han posat un ‘pas fronterer’ i han penjat un cartell al balcó de l’ajuntament assenyalant que la localitat ha estat “alliberada” d’Espanya. S’ha fet una crida per alliberar Girona el proper 1 d’octubre.

 

(Visited 295 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari