La CGT denuncia a la Fiscalia fitxatges a dit i sobresous al Consorci de Serveis Socials

Diu que els complements salarials injustificats d'alts càrrecs sumen un milió d'euros en els 3 anys auditats

La CGT explicant la denúncia a Fiscalia sobre el cas del Consorci de Serveis Socials de Barcelona

La CGT ha denunciat davant la fiscalia les suposades irregularitats comptables, de contractació de personal directiu i d’adjudicació de serveis que s’haurien produït al Consorci de Serveis Socials de Barcelona entre el 2014 i el 2019, quan l’ens estava en mans de CiU.

El sindicat creu que els tres primers gerents de l’organisme podrien haver comès delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics, en pagar sobresous irregulars a comandaments i contractar-los a dit sense cap procediment administratiu.

La denúncia apunta sobretot contra el primer gerent, Ramon Lamiel, actual director del Servei Català de Trànsit, el segon gerent, Josep Pera, i dues exdirectores de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

Algunes de les presumptes irregularitats, o bé ja no serien punibles i haurien prescrit o bé ja s’han anat esmenant amb el temps. Malgrat tot, el sindicat considera que encara hi ha dos fets demostrats “molt greus” que poden ser punibles: la contractació a dit de diferents caps de servei i els complements salarials abonats per sobre del conveni a la majoria d’aquests comandaments.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides