Uber tornarà a repartir comandes amb ‘riders’ autònoms

L'empresa ha creat una nova aplicació que dona més control als repartidors per esquivar possibles sancions

  Repartidor d'Uber

  La companyia Uber ha complert les seves amenaces i tornarà a repartir comandes de restaurants i altres locals amb riders autònoms com ja va advertir al Ministeri de Treball. Segons ha avançat El Periódico, l’empresa pretén combinar aquest model amb el de treballadors subcontractats que va implantar amb motiu de l’entrada en vigor de la Llei Rider -l’estiu passat- que estableix que els repartidors d’aquesta mena d’empreses han de ser treballadors assalariats.

  L’objectiu d’Uber és poder competir amb Glovo en igualtat de condicions, ja que aquesta és l’única companyia que es nega a complir la normativa i manté tota la flota de repartidors de comandes -excepte els empleats dels supermercats- en una situació laboral de falsos autònoms. Per tal que aquest canvi de model no comporti sancions per incomplir la llei, com en el cas de Glovo, Uber ha dissenyat una nova aplicació amb variacions que donen més control als repartidors.

  Segons el mitjà citat, l’eina de la companyia permetrà que els riders puguin fixar la seva pròpia tarifa de repartiment. A més, se suprimeix el sistema de valoracions d’usuaris i restaurants al repartidor, fet que perjudicava aquells que no acceptaven un nombre molt elevat de comandes. L’aplicació ja estaria operativa a Barcelona i, segons la mateixa companyia, Uber ha rebut en pocs dies “milers” de sol·licituds de repartidors per exercir com a autònoms.

  (Visited 62 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari