Primer any de la llei ‘rider’: CCOO alerta del boicot d’algunes empreses

El sindicat demana reforçar la Inspecció de Treball per "combatre les pràctiques fraudulentes"

  'Rider' de Glovo

  Aquest divendres es compleix un any de l’entrada en vigor de la coneguda com a llei rider, pionera en la regulació del treball en plataformes digitals a nivell europeu, i CCOO ha valorat positivament el seu impacte encara que ha alertat del boicot d’algunes grans empreses del sector. En un comunicat, el sindicat ha afirmat que la normativa “ha suposat un punt d’inflexió en positiu, en termes de reconeixement i exercici dels drets laborals especialment en les empreses de plataforma de repartiment”, però ha assenyalat que la seva aplicació no s’està donant al ritme esperat.

  La presumpció de la laboralitat dels repartidors que treballaven com a falsos autònoms està sent fonamental per a la seva contractació efectiva, que s’està duent a terme de manera progressiva”, ha indicat el sindicat, que també celebra que la laboralització dels riders els permeti “organitzar-se sindicalment i triar els seus representants legals”, com en el cas dels empleats dels supermercats de Glovo. No obstant això, CCOO ha alertat que “la velocitat i l’abast de l’aplicació no s’estan donant d’acord amb l’esperat i al que es necessita” i que hi ha empreses que es neguen a complir la llei, motiu pel qual el sindicat ha exigit que “es reforci la Inspecció de Treball i es doti de recursos suficients per a combatre les pràctiques fraudulentes”.

  Aquestes empreses no sols continuen treballant únicament amb falsos autònoms sinó que, a més, s’inventen fórmules empresarials perverses“, ha destacat el sindicat, que explica també que altres companyies “estan externalitzant als repartidors a través de l’ETT i empreses multiserveis”. Davant la proliferació de plataformes digitals que ofereixen una multitud de serveis, CCOO considera necessari ampliar la llei rider a tots els sectors per tal d’evitar “la tendència de continuar precaritzant allò que ja era precari”.

  (Visited 120 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari