Els continus incompliments laborals de Glovo porten els treballadors a una situació “insostenible”

Els repartidors es concentren davant d'una oficina de l'empresa per denunciar la precarietat que pateixen

Concentració dels treballadors de Glovo davant una oficina de l'empresa

El personal de Glovo, en règim de falsos autònoms malgrat l’entrada en vigor de la Llei Rider l’estiu del 2021, ha tornat als carrers aquest dimarts per protestar davant una oficina de l’empresa contra els continus incompliments laborals. La concentració, convocada pels mateixos repartidors, ha comptat amb el suport dels sindicats CCOO i UGT, i ha tingut lloc al carrer Bac de Roda 81 de Barcelona.

Els riders han assegurat que viuen una situació d'”asfíxia” perquè treballen com a falsos autònoms i per les mesures que pren l’empresa de repartiment a domicili. En aquest sentit, tal com explica el comunicat emès per CCOO, els treballadors han denunciat “l’aparició d’un bot (programa informàtic) que adjudica comandes” i que està causant “que moltes persones hagin de pagar 130 euros setmanals per tal de treballar i assegurar-se un mínim de comandes”. A més, el sindicat afirma que els repartidors han de pagar de la seva butxaca la quota de manteniment de la plataforma, la qual no ha servit per solventar els problemes de seguretat que presenta l’eina.

Els treballadors també demanen a Glovo que deixi d’abaixar “de manera unilateral” el preu que paga per comanda, i recriminen a l’empresa que continuï ampliant la plantilla de riders quan sap que no hi ha comandes per a tots i que molts repartidors no reben cap encàrrec, afectant així els seus ingressos. CCOO assenyala que aquests fets provoquen “que la situació laboral de les persones treballadores sigui insostenible”, fins al punt que moltes “han anat contraient importants deutes amb l’Agència Tributària per l’impagament de la quota d’autònoms”.

Els riders acusen l’empresa d’imposar “condicions abusives” i reclamen que Glovo assumeixi els deutes que estan contraient els treballadors. També li exigeixen que compleixi la llei i que contracti els repartidors, tal com indica la sentència del Tribunal Suprem que els reconeixia com a falsos autònoms.

(Visited 140 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari