El Síndic de Greuges esbronca l’Ajuntament de Vilassar de Mar per la gincama sexual

L'organisme alerta de diverses faltes i nega que es tracti d'"educació afectivosexual"

    Dues menors participen en una prova relacionada amb el Kamasutra

    El Síndic de Greuges ha investigat d’ofici la polèmica gimcana amb proves de contingut sexual que va organitzar l’Ajuntament de Vilassar de Mar (Maresme) a finals del passat mes de juliol, i ha conclòs que les activitats no comptaven amb “garanties de qualitat” que garantissin que els infants i adolescents rebessin una educació sexual adequada. En un informe sobre els fets, avançat per l’ACN, la institució que presideix Esther Giménez-Salinas reclama al consistori explicacions i “una disculpa institucional” a las famílies i als menors que van participar en la gimcana.

    El document destaca que l’educació sexual ha d’estar “dissenyada i impartida” per professionals de la matèria -fet que no va complir-se en el cas de Vilassar- que el lloc no era l’adequat i que no va informar-se degudament als participants sobre les activitats de la gimcana. “L’educació afectivosexual no és qualsevol activitat lúdica que incorpori contingut sexual, sinó que té un contingut formatiu que ha d’estar sempre present“, assenyala l’organisme.

    L’informe critica “la difusió d’imatges de nens i adolescents sense previ consentiment exprés dels interessats (progenitors o els mateixos adolescents, segons el cas)”, i adverteix al consistori que aquesta pràctica “no s’ajusta a la normativa vigent“. D’altra banda, assenyala que “s’hauria d’haver evitat” que en algunes proves s’hi barregessin infants i joves d’edats molt diferents.

    En relació amb les diverses activitats que els menors van dur a terme -com la de posar condons en fustes o plàtans, untar-los amb mel o nata i llepar-los- la síndica assevera que una prova d’aquesta mena “sense més context i sense cap component educatiu de qualitat està molt allunyada de la idea d’educar en la sexualitat i l’afectivitat i de procurar que els nens i adolescents puguin tenir relacions sexuals igualitàries en el marc d’una sexualitat sana”.

    “Les activitats organitzades per l’Ajuntament de Vilassar de Mar a la gimcana no es poden qualificar com a educació afectivosexual. No complien els criteris que aquest tipus d’educació ha de tenir per permetre que els infants i adolescents rebin la preparació que els capaciti per prendre decisions informades sobre la seva sexualitat i les seves relacions de manera lliure i responsable”, ha conclòs la síndica.

    (Visited 82 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari