El Govern espanyol contempla el gasoducte amb Itàlia davant el rebuig de França al Midcat

La idea és construir un conducte submarí per unir les regasificadores de Barcelona i Liorna

    La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

    La reiterada negativa del govern francès a ampliar el gasoducte per connectar la península Ibèrica amb la resta d’Europa a través dels Pirineus -el Midcat- fa que l’executiu que lidera Pedro Sánchez s’estigui plantejant altres vies. Segons ha avançat el president espanyol aquest dimecres i ha confirmat avui dijous la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, el Govern central contempla l’opció d’apostar per un gasoducte amb Itàlia si finalment França no canvia el seu posicionament sobre el Midcat.

    Si no tira endavant el pla A, caldrà buscar el pla B“, ha assenyalat Sánchez durant la seva visita a Bogotà (Colòmbia). Per la seva banda, Ribera, en declaracions a Antena 3, ha afirmat que l’executiu espanyol valora amb “molta serietat” la possibilitat de construir un gasoducte submarí amb Itàlia, i ha assenyalat que per fer-ho s’unirien les regasificadores de Barcelona i Liorna.

    “De moment, el que estem fent és activar una mena de pont marítim entre Barcelona i Liorna”, ha explicat Ribera, que ha indicat que la regasificadora catalana “amb capacitat d’emmagatzematge” rep grans vaixells metaners i d’aquesta, en surten més petits cap a la planta italiana. La idea que s’està valorant, però, és la de substituir el transport marítim per un gasoducte submarí per “estalviar costos en el mitjà i el llarg termini”. Ribera ha admès que “es tracta d’una obra d’enginyeria més complicada” que l’opció francesa, i ha assenyalat que Espanya “no necessita exportar gas”, però “està disposada a ajudar a Europa”.

    (Visited 65 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari