França no contempla el Midcat

El govern francès no creu que aquest gasoducte sigui la solució a la crisi energètica europea

Gasoducte MidCat (Ecologistes en acció)
Gasoducte MidCat (Ecologistes en acció).

El govern francès no veu gens clar el projecte de gasoducte que hauria de connectar Catalunya i França a través dels Pirineus, el Midcat. El Ministeri d’Ecologia, Desenvolupament Sostenible, Transport i Habitatge del govern francès no creu que sigui la solució a la crisi energètica actual perquè trigarà “molts anys a estar operatiu”.

L’executiu francès també assegura que promocionar el gas va en contra de la transició cap a energies netes. París remarca que vol prescindir de les energies fòssils i que aposta per les regasificadores flotants de metà abans de fer una infraestructura com aquesta, que va ser objecte d’una “forta oposició local” a la vall del Roine l’any 2019.

Les declaracions del govern francès arriben després que el canceller alemany, Olaf Scholz, proposés la setmana passada construir un gasoducte que comuniqui Portugal amb l’Europa central, travessant Espanya i França.

Tot i que Scholz no va mencionar explícitament el Midcat, el ministeri francès defensa que la proposta “ha de ser objecte de diàleg” a la UE, ja que afecta diversos estats membres.

L’endemà que Alemanya defensés el gasoducte des de la península Ibèrica, la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va veure viable el projecte del Midcat amb finançament europeu, i va considerar que podria estar operatiu “en qüestió de vuit o nou mesos” en el “costat sud”.

(Visited 315 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari