Dalmases exigeix que es rebategi la Plaça Espanya de Barcelona

El portaveu del grup parlamentari de Junts ha demanat que s'esborri la nomenclatura del lloc perquè s’anomeni Núria Feliu

Francesc de Dalmases, diputat de Junts

El vicepresident de Junts i portaveu del grup parlamentari, Francesc de Dalmases, ha demanat a Twitter “esborrar” la nomenclatura de la Plaça Espanya de Barcelona i rebatejar-la com a Núria Feliu, la cantant que ha mort el divendres 22 de juliol als 80 anys. La majoria de respostes al tuit defensen que es posi el nom de l’actriu i cantant a un altre lloc, perquè la plaça hauria de dir-se 1 d’octubre.

Dalmases ha reclamat que “la millor manera d’esborrar la plaça Escanya” –joc de paraules entre Espanya i escanya– és batejar-la “ja” com a “plaça Núria Feliu”. Molts tuiters independentistes han respost al seu tuit per exigir que es canviï el nom del lloc en record de la jornada de la consulta sobre la independència del 2017.

A Barcelona, per dedicar un carrer a una persona han de transcórrer cinc anys, com a mínim, des de la seva mort. Es pot fer excepcions si l’ajuntament de la ciutat li ha atorgat quan vivia la Medalla d’Or, distinció que Feliu va rebre el 2008.

(Visited 159 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari