Junts vol reprendre el procés de la declaració d’independència del 2017

La formació postconvergent ha proposat “aixecar” la DUI i ha aprovat un nou full de ruta en el qual rebutja la negociació d'ERC amb el Govern del PSOE i Unidas Podemos

Laura Borràs, presidenta de Junts per Catalunya
Laura Borràs, presidenta de Junts per Catalunya.

Junts per Catalunya busca diferenciar-se del seu soci de govern, ERC, i ha proposat reprendre el procés l’1 d’octubre d’aquest 2022, el cinquè aniversari del referèndum del 1-O. La formació postconvergent vol estar preparada per “aixecar” la declaració d’independència del 2017.

Avui, diumenge 17 de juliol, ha aprovat el nou full de ruta. La confrontació és protagonista i es rebutja la posició negociadora d’Esquerra Republicana amb el Govern del PSOE i Unidas Podemos.

La formació postconvergent ha proposat dur a terme una mobilització social organitzada i utilitzar la majoria parlamentària independentista per complir els seus objectius. Per fer-ho, defensa que els actors no han de negociar amb el Govern central i que cal tenir a la disposició del procés estructures institucionals i suports internacionals.

Mesa de diàleg “anestesia” a l’independentisme

La presidenta del partit, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull, han finalitzat amb un diluvi de retrets als seus socis de govern. “La independència no ens la regalarà ningú, no caurà del cel i tampoc sortirà d’una taula de diàleg en la qual no estem perquè és la millor manera de defensar una negociació real el dia que la pugui haver-hi”, ha assegurat Borràs, que ha afirmat que el diàleg “anestesia” al moviment independentista.

Hem aprovat una gran esmena a la totalitat als que diuen que la independència és impossible, als que diuen que ja la faran uns altres en 20 anys i als que ens diuen que la independència vindrà de Madrid”, ha sentenciat Borràs davant la portaveu republicana, Marta Vilalta, convidada al conclau.

Actuar ja per a ser més

“No cal esperar a ser més per fer. Cal començar a fer per ser més”, ha expressat Turull en referència a l’eixamplament de les bases que ERC defensa. El secretari general ha argumentat que la independència és una “exigència” que necessita un gran consens.

Ha assenyalat a Junts com el màxim representant de l’independentisme contra la taula de diàleg. “Ens han espiat, han inventat proves per danyar a líders, han maquinat per alterar resultats, han inhabilitat a electes que molestaven per una consulta o per una pancarta… Hi ha 4.200 represaliats. És un no parar”, ha descrit. “Aquells que tenen por o estan cansats que no camuflin la desmobilització sota discursos de possibilisme”, ha indicat.

(Visited 119 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari