Desarticulen un sistema de cultiu i venda de marihuana a la Selva i el Baix Empordà

Els habitatges dels cultius il·legals estaven situats a Lloret de Mar, Vidreres, Maçanet de la Selva i Romanyà de la Selva

Cultiu de marihuana (Mossos d'Esquadra)
Cultiu de marihuana (Mossos d'Esquadra).

Els Mossos d’Esquadra han detingut a 16 suposats membres d’un grup criminal que tenia onze plantacions de marihuana en urbanitzacions de la comarca de la Selva i al Baix Empordà el divendres 29 de juny. Els sospitosos d’entre 21 i 56 anys haurien comès delictes contra la salut pública i frau de fluid elèctric.

Els habitatges dels cultius il·legals eren propietat de bancs i de particulars i estaven situats a Lloret de Mar, Vidreres, Maçanet de la Selva i Romanyà de la Selva. La majoria estaven ocupades il·legalment. Algunes havien estat llogades de manera legal per evitar processos judicials que impedissin la continuïtat de l’activitat il·lícita.

La policia catalana ha estimat que el grup criminal obtenia un benefici econòmic d’uns 750.000 euros cada any al mercat espanyol. La xifra ascendiria fins als 2’25 milions si la droga hagués estat transportada a països del nord d’Europa.

El divendres 29 de juny, els Mossos d’Esquadra van intervenir 5.832 plantes de marihuana, 20’88 quilos de cabdells preparats per a la venda, 1.100 euros en efectiu, una pistola de calibre 22, una d’aire comprimit i un matxet. Dos dels 16 detinguts estan a la presó. Els altres estan en llibertat amb càrrecs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.